Syracuse matlagningsklass och lokalt marknadsbesök
Om aktiviteten
Smarttelefonbiljetter accepteras
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!
Översikt
Denna privata aktivitet varar i ca 6 timmar och kombinerar ett besök på en lokal marknad, en matlagningskurs och en utsökt trerätters lunch. Du får inte bara komma hem till en lokalbo, utan du får också lära dig hemligheterna bakom den sicilianska gastronomin. I slutet av upplevelsen kommer du att kunna gå hem med ett praktiskt förkläde.
- Besök en lokal marknad och lär dig mer om öns gastronomiska kultur.
- Njut av en 3-rätters måltid hemma hos en lokalbo
- Välj mellan lunch eller middag
- Gå hem med ett fint förkläde
Det här ingår i priset
- Privat verksamhet
- Matlagningskurs
- Guidad tur på marknaden
- Lunch eller middag (3 rätter)
Välj deltagare och datum
I detalj
Denna privata aktivitet ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper om den sicilianska gastronomin och tillagningen av dess mest berömda recept. Efter ett besök på en lokal marknad kommer ni hem till en lokalbo som lär er hur man tillagar några karakteristiska rätter. Upplevelsen varar ca 6 timmar och avslutas med en trerätters lunch (eller middag).
Syrakusas kök är varierat och innehåller både skaldjur och landbaserade specialiteter. Följande lista innehåller de mest populära recepten:
- Pasta con le Sarde - En klassiker i det sicilianska köket. Den tillagas med färska sardiner, vild fänkål, pinjenötter, sultanrussin och brödsmulor.
- Arancini - Fyllda och stekta risbollar. Fyllningen kan variera men de vanligaste typerna är köttfärssås, tomatsås, mozzarella, ärtor, skinka och ost.
- Pesce Spada alla Ghiotta - Svärdfisk är en lokal specialitet och tillagas vanligtvis "alla ghiotta", dvs. i en sås med tomat, kapris, oliver, lök och chili.
- Sarde a beccafico -Sardiner fyllda med en blandning av brödsmulor, pinjenötter, sultanrussin, lök, persilja och kryddor. De rullas sedan ihop och bakas i ugnen.
- Panelle - Friterade kakor av kikärtsmjöl. Kan ätas ensamma eller som smörgås.
Måltiden kan bara avslutas med en dessert. I Syrakusa kan du prova cannoli eller cassata, en efterrätt gjord på sockerkaka dränkt i likör, söt ricotta och sockerglasyr. Den dekoreras ofta med kanderad frukt och mandelmassa.