Neapel mattur
Om aktiviteten
Smarttelefonbiljetter accepteras
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!
Översikt
Den här gastronomiska turen ger dig möjlighet att upptäcka den äkta napolitanska pizzan och andra lokala kulinariska läckerheter. I resplanen ingår en lokal guide som följer med dig genom den historiska stadskärnan och med vilken du kan besöka Pignasecca-marknaden, en av de äldsta i staden. Du får möjlighet att smaka på delikatesser som limoncello, cuoppo, mozzarella, sfogliatelle och andra specialiteter under en rundtur på cirka 2 timmar.
- Utforska en traditionell stadsdel tillsammans med en expertguide.
- Smaka på pizza fritta, cuoppo, babà, mozzarella och andra napolitanska delikatesser.
- Njut av ett glas limoncello och en kopp espressokaffe.
Det här ingår i priset
- Gastronomisk rundtur i Neapel
- Lokal guide
- Gatukost
- Limoncello
Välj deltagare och datum
I detalj
Den här turen tar cirka 2 timmar och fokuserar på Neapels gastronomiska specialiteter. Staden Vesuvius är berömd för sin gatumat och lokalbefolkningen som lever vidare på traditionella recept. En expertguide kommer att följa med dig genom den gamla staden, så att du inte bara kan smaka på gatukost utan också på limoncello och en kopp espressokaffe. Rutten går vanligtvis genom Quartieri Spagnoli och startpunkten är vanligtvis Pignasecca-marknaden.
Neapel är synonymt med pizza, och du behöver inte sitta runt ett bord för att njuta av den. Under resan kan du smaka på två varianter: stekt pizza och pizza a portafoglio. I det andra fallet viks den på sig själv, har en mindre diameter och färre pålägg, men den är inte mindre god. I tur och ordning ingår vanligtvis även andra specialiteter, t.ex:
- Tarallo napoletano - En välsmakande bakad produkt i form av en munk. Degen är fettbaserad och innehåller peppar och mandel.
- Mozzarella - Italiens mest kända färskost. Den tillverkas av färsk, hel buffelmjölk som fötts upp på öppna betesmarker. I smaken har den en mer kompakt exteriör som döljer ett krämigt hjärta.
- Cuoppo - Den mest kända napolitanska gatukosten. Det är en absorberande papperskon som omsluter friterad mat som t.ex. bläckfisk, panerade grönsaker, crocchè (potatis- och ostkroketter), scagliuozz (friterade polenta-trianglar), makaroneriomelett och mycket mer. Det finns vanligtvis tre olika sorter: land, hav och söt.
- Trippa - En kall sallad gjord på grisfötter och snoppar. Smaken blir mildare av citron- och oljedressingen.
På en gastronomisk rundtur i Neapel får man inte glömma den söta delen. Staden är känd för desserter som sfogliatelle (en smördeg fylld med söt ricottaost), pastiera (en smördeg fylld med ricottaost, ägg, socker, mjölk och apelsinblommor) och babà, en mjuk kaka indränkt i rom. I turen ingår också ett glas limoncello och en rykande kopp kaffe.