Riomaggiore matlagningsklass

4
(4 Recensioner)

Om aktiviteten

Längd: 3 timmar
Omedelbar bekräftelse
Från
2 413 kr 2 194 kr
Inga dolda avgifter
  • Din bokning bekräftas direkt

Översikt

En perfekt aktivitet för matälskare som vill lära sig italienska matlagningstekniker och uppleva lunch eller middag i ett autentiskt lokalt hem. Ni kommer hem till en familj i Riomaggiore som förbereder en trerättersmeny med färsk pasta, huvudrätt och tiramisu. Det tar ca 3 timmar och inkluderar en välkomstaperitif , vatten och vin.

  • Lär dig några av de bästa teknikerna och recepten inom italiensk gastronomi på denna matlagningskurs i Riomaggiore.
  • Smaka på en trerättersmeny som tillagats av en lokal värd i hans fantastiska hem i Cinque Terre.
  • Upptäck dofterna av honung, torkad frukt, kanderad citrus och kryddor i Sciacchetrà-vinet.
  • Njut av en aktivitet för små grupper på upp till 8 personer, för en intim och personlig upplevelse.

Det här ingår i priset

  • Matlagningskurs med pasta och tiramisu i Riomaggiore
  • Expert på matlagning
  • Aperitif
  • Lunch eller lunch (3 rätter)

Välj deltagare och datum

I detalj

Denna aktivitet tar ca 3 timmar och inkluderar en trerättersmeny, en välkomstaperitif, vin och vatten. Som om inte det vore nog får du komma hem till en familj från Riomaggiore som tillagar typiska italienska och regionala specialiteter. Bland några av de rätter som kan ingå i upplevelsen finns:

  • Gnocchi eller Tagliatelle al sugo - Färsk hemlagad pasta - tagliatelle eller gnocchi - tillsammans med ragu, en tjock sås baserad på malet kött, tomat och andra ingredienser. Tillagas långsamt på låg värme.
  • Tomaxelle - Detta är namnet på de kalvrullar fyllda med kött, ost och örter som är typiska för regionen. De serveras vanligtvis med stuvade ärtor eller potatismos. Enligt traditionen uppfanns detta recept år 1800.
  • Tiramisù - Förmodligen den mest kända italienska desserten i världen. Den består av lager av svampkex som doppas i kaffe och fylls med mascarponekräm. Ytan är beströdd med kakao.

Till tiramisù serveras ett glas Sciacchetrà, ett sött vin som görs på de lokala druvsorterna i Cinque Terre-regionen, t.ex. Bosco, Albarola och Vermentin. Druvorna handplockas från de terrasserade vingårdarna som är typiska för regionen och får torka i solen på vassmattor. Denna process bidrar till att koncentrera socker och smak.

Recensioner

4
· 4 Recensioner
  • R
    R. Z.
    4
    (0 Recensioner)
    Matlagningskursen i Cinque Terre var en unik upplevelse, men det skulle vara perfekt om menyn kunde utökas.
  • J
    J. M.
    4
    (0 Recensioner)
    Matlagningskursen i Cinque Terre var en oförglömlig upplevelse, jag lärde mig mycket och maten var utsökt.
  • T
    T. U.
    4
    (0 Recensioner)
    Jag älskade att lära mig laga typiska rätter från regionen, det var en unik upplevelse. Jag har alltid velat veta hur man lagar äkta italiensk mat, och den här workshopen lärde mig det perfekt.
  • R
    R. N.
    4
    (0 Recensioner)
    Matlagningskursen i Cinque Terre var den bästa, jag lärde mig hur man gör pasta som en riktig italienare, värt varje euro!
  • Ytterligare information

    Avbokningsvillkor