Riomaggiore Gnocchi och Pesto matlagningsklass
Om aktiviteten
- Din bokning bekräftas direkt
Översikt
En gastronomisk upplevelse som varar i ca 3 timmar och äger rum hos en expertkock i Riomaggiore, i hjärtat av Cinque Terre. Med utsikt över havet och de omgivande vingårdarna är det den perfekta platsen att lära sig laga regionens mest berömda maträtt, gnocchi al pesto. I aktiviteten ingår vatten, lokala viner och en hemlagad dessert.
- Lär dig att göra läckra vegetariska gnocchi- och pestorecept på denna matlagningskurs i Riomaggiore.
- Förbättra dina matlagningskunskaper med tips från en italiensk kock.
- Smaka på de lokala v inerna och njut av en promenad genom en vingård med utsikt över havet
- Dra nytta av en aktivitet i en liten grupp för en intim och personlig upplevelse.
Det här ingår i priset
- Matlagningskurs med gnocchi och pesto i Riomaggiore
- Expert på matlagning
- Lunch eller lunch (3 rätter)
- Aperitif
Välj deltagare och datum
I detalj
På denna matlagningskurs får du möjlighet att tillsammans med en lokal kock lära dig hur man tillagar en typisk rätt från Riomaggiore-regionen: gnocchi al pesto. Upplevelsen äger rum i en bondgård på en pittoresk plats i Cinque Terre. Upplevelsen varar i ca 3 timmar och inkluderar en hemlagad dessert eller färsk frukt, vin och en promenad genom vingården, där värdarna kommer att förklara de odlade sorterna och deras egenskaper.
Traditionell Genovese-pesto tillagas genom att mala färsk basilika, vitlök, pinjenötter, parmesan- eller pecorinoost, extra jungfruolja och salt. Dess exakta ursprung är omdiskuterat, men man tror att den härstammar från medeltiden. Den viktigaste förändringen som gav upphov till pesto som vi känner den idag är tillsatsen av pinjenötter, troligen från 1800-talet och framåt. Gnocchi al pesto uppskattas för sin enkelhet och fräscha, aromatiska smak.
Upplevelsen avslutas med en hemlagad dessert. Den mest traditionella i regionen är mandeltårtan som görs på finmalda mandlar eller hasselnötter, socker, ägg och ofta citronskal eller andra smaksättare som vanilj. Utsidan är gyllenbrun och lite krispig, medan insidan förblir mjuk. Alternativt kan man avsluta lunchen eller middagen med färsk frukt.