Menorca Vingård tur
Om aktiviteten
Smarttelefonbiljetter accepteras
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!
Översikt
Under den här aktiviteten kommer du att besöka en vingård på Menorca och lära dig lite mer om vinodlingen i den här regionen. Besöket varar ungefär en timme och du kommer att delta i en upplevelse där du får smaka upp till 3 viner och 1 lokal vermouth , tillsammans med en provsmakning av ostar och korvar.
Under den här upplevelsen får du lära dig om vinproduktionens historia och om de olika vingårdarna på ön. Menorcanernas vinodlare beskriver sina produkter som genuina, differentierade och med en medelhavsstil, vilket gör besöket till en unik, lärorik och naturligtvis läcker aktivitet.
- Lär känna Menorcas vinodling genom ett besök på en vingård där du får lära dig mer om regionens produktionshistoria.
- Du får smaka på upp till 3 olika typer av lokalt vin, 1 vermouth och ett sortiment av lokala ostar och korvar.
- Njut av och lär dig om vingårdarna och de olika typerna av vin med medelhavssmak, som de lokala vinodlarna hävdar.
Det här ingår i priset
- Besök på en vingård på Menorca
- Provning av 3 viner, 1 vermouth, ostar och lokala korvar.
Välj deltagare och datum
I detalj
Upptäck originaliteten och charmen hos den menorcanska vinodlingen under det här besöket på en vingård på ön. Den här aktiviteten är en lärorik och läcker upplevelse där du får smaka på upp till 3 olika lokala viner och 1 vermouth. Vinprovningen kommer att åtföljas av ett sortiment av ostar och charkuterier.
Besöket kommer att pågå i ungefär en timme. Syftet med den här aktiviteten är att du ska lära dig lite mer om Menorcas vingårdar, om vinproduktionens historia i regionen och om hur vinodlarna tolkar sin egen produkt. Hållbarhet är en viktig aspekt av den menorkiska vinkulturen, delvis på grund av att ön är ett biosfärområde.
Det finns många olika menorcaniska viner, men utan tvekan är det merlot- och cabernet-vinerna som sticker ut. Körsbärsfärgerna och aromerna av röda frukter ger denna typ av vin en balans och sötma som uppskattas av både lokalbefolkningen och turisterna. Bland de vita kan vi däremot lyfta fram chardonnay och malvasia. Friskheten och intensiteten i deras blom- och grönsaksaromer värderas också högt.
På Menorca strävar man ständigt efter att förbättra kvaliteten och vinproduktionen genom att införa nya inhemska sorter: den skyddade geografiska beteckningen "Vid de la Terra Illa de Menorca", till exempel, som råkar vara den region där det produceras mest vin på hela ön.