Cordoba oljeprovningstur

4.6
(8 Recensioner)

Om aktiviteten

Smarttelefonbiljetter accepteras

Längd: 1 timme 30 minuter
GRATIS avbokning
Från
284 kr 259 kr
GRATIS avbokning
Inga dolda avgifter
  • Din bokning bekräftas direkt
  • Aktiviteten har GRATIS avbokning!

Översikt

Den här guidade aktiviteten låter dig upptäcka olivoljans hemligheter. Förutom sin skönhet är Córdoba känt för sin olivproduktion, vilket gör staden idealisk för en provning av lokala olivoljesorter . Turen tar cirka 2 timmar, äger rum på en marknad och inkluderar både en lokal guide och en traditionell frukost.

  • Upplev en provsmakning av 3 olika sorters olivoljor från Cordoba.
  • Njut av en typisk frukost
  • Fördjupa dina kunskaper med en expertguide.
  • Lär känna en traditionell marknad i Cordovan i en aktivitet för små grupper.

Det här ingår i priset

  • Provtur i Córdoba med provning av olivolja
  • Expertguide
  • Provning av olja
  • Traditionell frukost

Välj deltagare och datum

I detalj

Den här turen ger dig möjlighet att lära känna en av Andalusiens mest traditionella produkter, olivolja. Före provningen ingår ett besök på marknaden och en traditionell frukost. Aktiviteten tar ungefär en och en halv timme och inkluderar en expertguide som kommer att introducera dig till hemligheterna bakom denna dyrbara vätska. Det bästa med den här aktiviteten är att den är utformad för små grupper, vilket är idealiskt för att inte missa någon av förklaringarna.

Efter Jaén är Córdoba den näst största olivoljeproducerande provinsen i Spanien. I århundraden har det vuxit olivträd i stadens södra del och i de omgivande bergskedjorna. De vanligaste sorterna är följande:

  • Picual - Den anpassar sig lätt till alla typer av jordmåner och klimat och kännetecknas av en kryddig och lätt bitter smak.
  • Hojiblanca - Den har sitt namn från olivbladet, som är vitt på undersidan. Den har ett högre innehåll av D-vitamin och är särskilt lämplig för stekning. Naturligtvis kan den också användas rå, där den kännetecknas av toner av mandel och friskt gräs.
  • Nevadillo negro - En stjärnprodukt från Sierra Morena. Den tål kylan bra och ger en komplex och "rustik" olja.
  • Picudo - I naturen känns den igen på sitt bredare blad och olivens böjda form. I munnen uppskattas den söta aromen och de eleganta artiskocksnoterna.
  • Lechín - En fin och tjock olja med en vag smak av grön mandel och färska grönsaker.

Under provningen kan du prova tre sorter som åtföljs av en "molinero"-frukost. Denna definition avser den frukost som man brukade äta i kvarnarna i regionen och som bestod av rostat bröd på glöd, EVOO, oliver och riven tomat. Med tiden lades mer "ädla" ingredienser som skinka och ost till. Allt detta tillsammans med en god kopp kaffe.

Recensioner

4.6
· 8 Recensioner
  • S
    S.
    5
    (0 Recensioner)
    Jag älskar olivolja och det var underbart att få lära sig mer om tillverkningsprocessen och smaka på så många olika smaker.
  • M
    M.
    5
    (0 Recensioner)
    Jag älskade det!
  • N
    N.
    5
    (0 Recensioner)
    Oljorna och oliverna var spektakulära och förklaringen mycket intressant och underhållande.
  • P
    P.
    4
    (0 Recensioner)
    Mycket Cordovan atmosfär för att smaka oljor och oliver från området, det har varit ett underverk.
  • Se mer

    Tur och returresa

    Ytterligare information

    Avbokningsvillkor