Jerez Tapas tur
Om aktiviteten
Smarttelefonbiljetter accepteras
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!
Översikt
Njut av en kulinarisk upplevelse på denna tapastur i Jerez. Under en aktivitet som varar ungefär två timmar i en liten grupp kommer en lokal guide att berätta om historien om köket i den här delen av Andalusien.
För att lära känna det på egen hand får du prova upp till tre typiska tapas och tre drinkar under denna rundvandring i stadens centrum. Några av dessa berömda tapas är chicharrones och ajo campero. Du kan också välja att göra det till lunch eller middag.
- Lär dig mer om den kulinariska historien i Jerez tack vare den här tapasrundturen som pågår i cirka två timmar.
- Smaka på upp till tre typiska tapas, med tillhörande drycker, i en liten grupptur.
- Följ med en lokal guide som förklarar historien om varje tapas och om köket i Jerez.
Det här ingår i priset
- Lokal guide
- Vandringstur
- Tre typiska tapas
- Tre drinkar
Välj deltagare och datum
I detalj
Upptäck fler smaker i gommen tack vare den här tapasturen i Jerez. Det här är en aktivitet som tar ungefär två timmar i en liten grupp där en lokal guide följer med dig och förklarar historien om dessa typiska maträtter. I hela stadens centrum får du smaka på upp till tre tapas med tillhörande drycker för att på nära håll få veta hur man äter i denna del av Andalusien.
Jerez är ett av många resmål när man besöker provinsen Cadiz. Bland flera anledningar finns mat och dryck. Staden är känd för sina vinkällare, men också för tapas som du kan äta var du vill.
Under denna rundvandring har du därför möjlighet att äta upp till tre olika tapas och tre drinkar, som kan vara vin, öl eller läsk.
Det här är några av de typiska tapas från Jerez som du kan prova:
- Ajo campero: Detta är ett typiskt recept från de sherrygårdar som finns i Jerez. Den görs med så kallade vingårdstomater och serveras i en liten lerkärl tillsammans med rädisor.
- Chicharrones: en idealisk delikatess eftersom de är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. De serveras vanligtvis varma och i små bitar.
- Berza jerezana: en typisk maträtt som har sitt ursprung i zigenarköket. Det är en gryta som kompletteras med pringá, perfekt för vintern.
- Cola de toro (tjurstjärt): en annan perfekt gryta för en tapa med en gelatinös konsistens, tillsammans med riklig sås.
Du kan välja att göra denna tur antingen vid middagstid, till lunch, eller på kvällen, till middag.