Turin matupplevelse på en lokal hem
Om aktiviteten
Smarttelefonbiljetter accepteras
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!
Översikt
En gastronomisk upplevelse i ett privat hem rekommenderas för dem som söker en autentisk aktivitet och för dem som älskar god mat. Du kommer att delta i en autentisk matlagningsshow och få möjlighet att smaka på specialiteter som bagna càuda och vitello tonnato. Lunchen (eller middagen) varar ungefär 2,5 timmar och kompletteras med lokala viner, vatten och kaffe.
- Njut av en privat aktivitet
- Gå in i en lokal persons hus och smaka på regionens specialiteter.
- Smaka på de bästa vinerna från Piemonte
Det här ingår i priset
- Visa matlagning
- Lunch eller middag med 4-rätters meny
- Drycker (vatten, vin och kaffe)
Välj deltagare och datum
I detalj
Den här privata upplevelsen är särskilt lämplig för matälskare. Du kommer in i en lokal persons hem som förbereder en komplett meny (förrätt, huvudrätt, huvudrätt och dessert) framför dina ögon. Under lunchen (eller middagen) får du också smaka på lokala viner och njuta av en kopp kaffe i slutet av måltiden. Aktiviteten varar ungefär 2 och en halv timme.
Det piemontesiska köket påverkas både av den folkliga traditionen och av det härskande husets raffinerade recept. Det är inte det mest kända på halvön, men det har läckra recept som görs med ingredienser av högsta kvalitet, t.ex:
- Tomini al verde: Tomino är en typisk ost från Piemonte. I den här versionen är den skivad och kryddad med en sås baserad på olja, persilja, kapris, ansjovis och vitlök.
- Bagna càuda: en mycket välsmakande sås baserad på ansjovis, vitlök och olivolja. Den serveras varm och åtföljs av färska och kokta grönsaker.
- Agnolotti del plin: läcker pasta fylld med stekt eller stuvat kött. Den serveras vanligtvis med smör och salvia.
- Panissa: risotto med färska bönor och salame della duja, en korv som mognat i ister.
- Fritto misto alla piemontese: en speciell friterad maträtt som blandar det salta med det söta. Den tillagas med lever, bräss, korv, amaretti och grönsaker.
- Vitello tonnato: Tunnt skivad kokt kalvkött som serveras med tonnatasås (baserad på tonfisk, ansjovis, äggulor, kapris, matlagningssaft och citronsaft).
- Bonet: en dessert gjord på ägg, kakao, kaffe och amarettikakor.
Menyn är illustrativ, eftersom den beror på värdskapet och är kopplad till deras familjeupplevelser. Evenemanget inkluderar även viner, en annan källa till stolthet för Piemonte. Regionen är känd för viner som Barbera d'Asti, Barolo, Dolcetto och Barbaresco.