Rom matupplevelse
Om aktiviteten
- Din bokning bekräftas direkt
Översikt
Denna gastronomiska upplevelse med lunch eller middag varar i ca 3 timmar och inkluderar en avsmakningsmeny, en välkomstaperitif, vin och vatten. Du får följa med hem till en romersk familj som tillagar specialiteter som tonnarelli cacio e pepe, spaghetti alla carbonara eller den berömda supplì, huvudstadens typiska gatumat.
- Kliv in hos en lokal familj och njut av en välsmakande fyrarättersmeny.
- Smaka på tonnarelli cacio e pepe, saltimbocca alla romana, supplì, carciofi alla giudia och andra specialiteter.
- Njut av en aktivitet utformad för små grupper
Det här ingår i priset
- Lunch eller lunch (4 rätter)
- Vin
- Vatten
- Kaffe
Välj deltagare och datum
I detalj
Denna gastronomiska upplevelse med lunch eller middag tar dig med hem till en romersk familj som tillagar de mest berömda specialiteterna åt dig. En aperitif, vin och vatten ingår. Under ca 3 timmar kommer du att ha tillräckligt med tid för att smaka på recepten från det lokala köket.
Rom är känt för sina pastarätter och under upplevelsen kommer du att kunna prova en av följande specialiteter:
- Spaghetti alla carbonara: kombinationen av ägg, guanciale (en bit fläskkött från kinden), pecorino romano-ost och svartpeppar är helt enkelt oemotståndlig.
- Rigatoni con la Pajata: en rätt med anspråkslöst ursprung där man använder pajata, en billig styckningsdetalj av kalvkött som når sin smakmässiga höjdpunkt genom långkok.
- Tonnarelli cacio e pepe: en typ av pasta som liknar spagetti, men är tjockare. Receptet har fått sitt namn från huvudingredienserna: "cacio" (ost) och "pepe" (svartpeppar).
Upplevelsen avslutas med en dessert. Kocken kan tillaga något typiskt, som zeppole di San Giuseppe, en surdegsbakelse som steks tills den är gyllenbrun och krispig och fylls med konditorivaror.