Palermo matupplevelse
Om aktiviteten
- Din bokning bekräftas direkt
Översikt
Delta i denna gastronomiska upplevelse på ca 3 timmar där du får följa med hem till en italiensk kock i Palermo. Med denna bokning får du möjlighet att smaka på några traditionella sicilianska rätter, som caponata, sarde alla beccafico, cassata och andra specialiteter. Du kommer att kunna välja mellan lunch och middag. I totalpriset ingår vin, vatten och kaffe.
- Njut av en siciliansk gastronomisk upplevelse hemma hos en lokal kock i Palermo.
- Avnjut en fyrarättersmeny till lunch eller middag.
- Njut av en privat aktivitet för en intim och personlig upplevelse.
Det här ingår i priset
- Gastronomisk upplevelse i Palermo
- Lokal värd / Cesarine
- 4-rätters lunch- eller middagsmeny
- Vin, kaffe och vatten
Välj deltagare och datum
I detalj
Om du väljer den här upplevelsen får du följa med hem till en familj i Palermo som tillagar en utsökt fyrarättersmeny. Upplevelsen varar i ca 3 timmar och är perfekt för att fördjupa sig i den lokala kulturen och välja mellan lunch eller middag. I priset ingår lokala viner, vatten och kaffe.
En kulinarisk upplevelse i Palermo inkluderar nödvändigtvis arancini, små stekta risbollar fyllda med ingredienser som kött, ost, ärtor etc. Resten av menyn kan innehålla några av följande specialiteter:
- Caponata - En rik och välsmakande sidorätt, typisk för det sicilianska köket. Huvudingrediensen är aubergine, som tärnas och steks tills den är gyllenbrun och mjuk. Färska tomater, lök, gröna oliver, kapris och färsk basilika används också vid tillagningen.
- Pasta con le sarde - Pasta med färska sardiner smaksatt med vild fänkål, saffran, pinjenötter och rostade brödsmulor.
- Involtini di pesce spada - Tunna skivor av svärdfisk, ibland tillplattade med en köttkvarn för att göra dem lättare att rulla. Serveras ofta med en sallad av apelsiner och fänkål som tillbehör.
- Sarde alla beccafico - Under tillagningen rensas och öppnas sardinerna. Den traditionella fyllningen består av en blandning av ingredienser som brödsmulor, persilja, vitlök, pecorino- eller parmesanost, citronskal, salt och svartpeppar.
Upplevelsen avslutas med en typisk dessert. På Sicilien är de mest kända cassata (en sockerkaka fylld med ricottaost och choklad) och cannoli, spröda wafers fyllda med ricottakräm berikad med mörk choklad, kanderad frukt och hackade pistagenötter.