Ubud Balinesisk matlagningskurs
Om aktiviteten
Smarttelefonbiljetter accepteras
- Din bokning bekräftas direkt
- Aktiviteten har GRATIS avbokning!
Översikt
Det balinesiska köket är välsmakande och hälsosamt. Om du väljer den här aktiviteten kommer du att få komma in i en lokal familjs privata hem där du får lära dig att laga maträtter som Satay (kebab), Ayam Care (kyckling kokad i kokosnötsvatten) eller den berömda vegetariska rätten Gado Gado. Upplevelsen varar ungefär 3 timmar och ger dig möjlighet att smaka på recepten samt typiska indonesiska alkoholhaltiga drycker. Som ett plus ingår hämtning och lämning på hotellet.
- Kom in i en lokal familjs hem
- Förbered och smaka på Balis kulinariska specialiteter.
- Skölj ner lunchen eller middagen med traditionella drycker.
- Njut av en privat aktivitet
Det här ingår i priset
- Traditionell matlagningskurs
- Lunch
- Drycker
- Hämtning på hotellet
Välj deltagare och datum
I detalj
Den här aktiviteten ger dig möjlighet att komma i kontakt med den sanna balinesiska kulinariska traditionen. Ett luftkonditionerat fordon hämtar dig på ditt hotell i Ubud (om du bor någon annanstans får du betala extra) och kör dig till ett privat hus där du får träffa en lokal familj. De kommer att visa dig sin grönsaksträdgård och sina husdjur, som de använder för att själv producera vissa ingredienser.
Aktiviteten tar totalt cirka 3 timmar och du kan välja att göra den under lunch eller middag. Familjen kommer att lära dig hur man tillagar typiska rätter som du kan smaka på efter att du har gjort dem (tillsammans med lite lokal sprit). I listan nedan listas de mest kända:
- Pepes Ikan - Kött eller fisk som lindas in i bananblad och tillagas på en grillplatta. För att förhindra att innehållet sprids ut "förseglas" bladet med små bambupinnar i ändarna.
- Bakso - En klassisk balinesisk gatukost. Det är en dumplingsoppa som görs med hackad kyckling (eller nötkött, fisk, fläsk eller en blandning av kött) och tapioka mjöl.
- Gado Gado - En blandning av kokta grönsaker, smaksatt med en utsökt jordnötsbaserad sås. Det är en särskilt välsmakande vegetarisk rätt.
- Satay - Spett av kyckling eller fisk, smaksatt med en sötsyrlig sås. Traditionellt är pinnarna gjorda av citrongräs.
- Ikan Bakar - En hel grouper marinerad i lök, vitlök, koriander, tamarind och andra kryddor. Den serveras vanligtvis med kryddig sambalsås och vitt ris.
Den här listan är bara ett exempel, eftersom det balinesiska köket även innehåller rätter som Perkedel (majsfritter), Nasi Goreng (stekt ris), Pisang Goreng (stekt mjölbanan) och andra delikatesser.